Over mij

Over mij

Mijn naam is Jolanda van den Berg (1963). Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Sinds 1994 ben ik mijn reis gestart naar de wonderlijke wereld binnen de complementaire gezondheidszorg. De kennismaking met deze bijzondere mogelijkheden is echter al begonnen tijdens mijn kinderjaren.

Van verlegen naar hoogsensitief
Rond mijn dertigste ontdekte ik dat ik niet het verlegen meisje ben dat ik dacht dat ik was. Ik bleek enkel hoogsensitief. Doordat ik situaties doorvoelde en anders zag, droeg ik vaak de ellende van anderen op mijn schouders. Daar was ik klaar mee en besloot met mezelf aan de slag te gaan. Ik bezocht onder meer een psychiater en kreeg te horen dat ik heldervoelend en heldergenezend ben. Ik kon daar op dat moment niets mee. Ben van huis uit niet zweverig opgevoed. Totdat mijn dochter tegen me zei: Als jij mijn hand op mijn buik legt, gaat de pijn over.

Mooie reacties
Ik ben me op alle vlakken gaan verdiepen, zowel op het psychische vlak als op het fysieke. Ik volgde onder meer een healingopleiding en werd een natuurtalent genoemd. In mijn omgeving hielp ik soms mensen. De reacties waren zo mooi dat ik o.a. een coachingsopleiding ben gestart. Stap voor stap ontwikkelde ik me tot wie ik nu ben en wat ik nu doe. Wat mij betreft ben ik nooit uitgeleerd. Nog iedere dag leer ik bij.

Het onderbewuste level
Vaak zit de kern van een probleem bij mensen diepgeworteld. Ik help jong en oud naar het onderbewuste level te komen. Daar ontdekken ze welk zaadje (een opmerking of gebeurtenis) ooit in hun brein geplaatst is dat ze in de weg zit. Zij koppelen een soortgelijke opmerking/gebeurtenis later in het leven aan het kernprobleem waardoor een wirwar van herinneringen ontstaan, gebaseerd op een enkel idee. Een idee dat vaak niet eens op waarheid berust.
De vertakkingen kun je aanpakken (snoeien), maar het fundament blijft. Om de wortels te veranderen, heb je specialist nodig. Pas als de wortels loskomen, is de kern van het probleem te behandelen. Dat is wat ik doe!